English
ЮЛСКИ ВЪЛНЕНИЯ - Когато си свършил добра работа

27.07.2018

В края на месец юли приключват дейностите на ЦНЖ по поредния мащабен проект, финансиран от фондация „Велукс“. Преди три години го нарекохме „LSD – Научаване за социално развитие“ с надеждата да постигнем „мощен психоактивен“ и социален ефект за гр. Луковит и за групата младежи с физически увреждания настанени в защитеното жилище там – поне съкращението LSD означава мощно психоактивно вещество.

Работихме с младите обитатели на защитеното жилище в града, с община Луковит, с общността там, с институции в София. Учихме младите хора на полезни неща, споделяхме опит, ходихме заедно в чужбина, за да видим как живеят там техни връстници с увреждания.
 
Направихме и реконструкция на сградата на ЗЖ, като по този начин осигурихме съвсем нов вид жилищна площ на младежите. Те вече имат възможността да живеят в самостоятелни стаи, с обособен кухненски бокс и санитарен възел.
 
С трепет и вълнение на 24 юли срязахме лентата и осветихме променената сграда. На тържеството присъстваха гости от града, кметът – господин Грънчаров, директорката на КСУ – г-жа Величка Цекова, приятели на домакините. Лентата срязаха Митко Николов от ЦНЖ и Иван Грънчаров – кмет на гр. Луковит.
 
                              
 
Вчера, 26.07.2018 г. организирахме конференция под надслов „От услуги в общността към живот в общността“. Въпреки сезона на отпуски и лежерност, събитието ни беше уважено от представители на община Луковит, на АСП, на други услуги в общността – управители и доставчици, дойдоха и наши приятели, с които винаги сме делили радости и болки, надежди и разочарования. Разказахме си какво заварихме, какво правихме и какво постигнахме, отчетохме постижения и пропуски, оценихме натрупания опит и се ангажирахме заедно да продължим напред в името на онези млади хора, чийто дом беше обновен и предоставен за ползване.
                         
                
 
На добър час в новото жилище, момичета и момчета!

« Обратно към всички новини