English

Тайните на хляба и как омесихме различията.

18.09.2017

hljab_3На 16.09.2017 г. заедно с нашите приятели и домакини от Хлебна къща - София и други приятели от квартала се събрахме да месим хляб.

В тази инициатива, част от КвАРТал Фест 2017, се включиха участници на възраст от 9 до 60 г., с и без увреждане, някои с богат опит в месенето, а други с по-малък. Но това нямаше никакво значение, защото в това, което правихме не опита имаше значение, а дали може да правим нещо заедно, въпреки различията си.

Да ви кажа честно много добре ни се получи омесването – буквално и преносно. Разбъркаха[...]

Прочети още »»


ДНЕС ДЕПУТАТИТЕ КУПИХА ПЕТ ПЕПЕРУДЕНИ КОЛИЧКИ, ЗА ДА ПОМОГНЕМ ЕДНО УЧИЛИЩЕ ДА СТАНЕ ИЗЦЯЛО ДОСТЪПНО

14.06.2017

Днес, от 11:30 часа в сградата на Народното събрание, се проведе търгът на Пеперудените ни колики, Комисия по взаимодействие с неправителствените организации  и жалбите на гражданите, които бяха подготвени за акцията на Центъра за 5-ти май, Международния ден за независим живот на хората с увреждания. Тогава не успяхме да реализираме докрай идеята си за продажба на търг, поради лошото време. Но неотдавна успяхме да уредим символичният търг да се състои в сградата на Парламента, като предложим количките на депутатите. Със събраните средства ще помогнем едно столично училище, 36-то СОУ „Максим Горки“, да бъде направено напълно достъпно, за да могат българчетата[...]

Прочети още »»


Неправителствени организации и адвокати ще съдят Столична община за мръсния въздух!

29.05.2017

Днес заедно с нашите приятели от „Спаси София”, "Асоциация Диабет тип 2", "За Земята - Достъп до правосъдие" и адвокатите Димо Господинов, Христо Христев и Иван Велов заведохме колективен иск срещу Столична община за нейното поредно бездействие, но този път по въпроси свързани със замърсяването на въздуха.  

Заедно се обединихме под името "Група за чисти въздух" и ще се борим от името на всички живущи, работещи и учащи за липсата на всякакви действия от столицата в периода 2015-2017 г., когато нивото на фини прахови частици е високо, но не се предприемат никакви мерки.

Много са[...]

Прочети още »»


Пътуваща изложба “Не съм Роден за тук!" в НАТФИЗ

19.05.2017

Е, приятели, нашата изложба отново започва “да пътува”. Този път на нашата идея с „отворени врати“ откликна едно от най-познатите и известни места в София, а именно Националната академия за театрално и филмово изкуство – “НАТФИЗ”, където фотоизложбата вече е позиционирана и ще може да бъде видяна до края на месец юни. Вратите на сграда “Б” на НАТФИЗ, която се намира на ул. Стефан Караджа 20 са отворени за всеки един от вас, който иска да разгледа нашите фотоси и да се запознае с посланието на изложбата.

Постерите на пътуващата изложба изобразяват недостъпността на  различни обществени места в столицата. Всеки един[...]

Прочети още »»


Нашият 5-ти май

05.05.2017

По повод 5-ти май – Европейския ден за независим живот на хората с увреждания, в Южния парк представихме художествена инсталация „Пеперудените крила на независимия живот“.
 
Да бъдеш човек с увреждане у нас не е никак лесно – не толкова заради увреждането, което е тегоба само по себе си – а заради безобразията в ежедневието! Няма подкрепа, няма достъпност, няма модерни и адекватни помощни средства! Просто НЯМА! Често се забравя, че хората с увреждания са преди всичко ЧОВЕЦИ, на които им се живее, искат да растат щастливи, да се учат, да се влюбват, да градят кариера, да създават семейства, деца, да се[...]

Прочети още »»Страница 1 от 46 страници [Следваща]